Beweegtrajecten

De specialisten van Melius pijnzorg staan voor u klaar en staan voor een optimaal behandelresultaat.

De beweegtrajecten zijn een bijzonder onderdeel van de integrale pijnzorg die Melius pijnzorg biedt. Onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen pijnpatiënten er hun rug en/of nek.

Bij Melius pijnzorg kunt u terecht met chronische pijnklachten. In de praktijk blijken veel mensen last te hebben van hun rug en/of nek. Een team van zorgverleners ontfermt zich bij Melius pijnzorg over deze patiënten. Wie zich met of zonder verwijzing meldt, kan met dergelijke klachten in het ‘beweegtraject rug’ of in het ‘beweegtraject nek’ terechtkomen. Het gaat om mensen met lage rugklachten en/of nekklachten die al langere tijd bestaan bijvoorbeeld als gevolg van een hernia, spit, een aanrijding of zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.

De beweegtrajecten

Deelnemen aan een beweegtraject betekent gedurende minimaal twaalf weken tweemaal per week trainen met speciale apparatuur.

Tijdens de intake worden de beweeglijkheid en de kracht van de rug en/of nek getest. De eerste meting wordt gedaan en het persoonlijke doel wordt samen vastgelegd. Er zijn verschillende apparaten om buiging, strekking, rotatie en zijwaartse beweging van de rug en de nek te trainen. Veel pijnpatiënten hebben angst om te bewegen. We begeleiden de mensen dan ook tijdens de training en laten hen weer ervaren wat het is om te kunnen bewegen.

Na zes weken wordt een tussentijdse meting uitgevoerd om te bekijken of de bewegingsomvang en de kracht zijn verbeterd. Ook bespreken we of de doelen goed zijn geformuleerd of deze moeten worden bijgesteld.

Na twaalf weken doen we die metingen opnieuw. Afhankelijk van het resultaat wordt de voortgang besproken. De beweegtrajecten kunnen vervolgens worden verlengd met nogmaals drie of zes maanden. In de praktijk blijken de trainingen bij het beweegtraject voor iedere patiënt winst op te leveren. Negentig procent van de deelnemers aan de beweegtrajecten ervaart na twaalf weken minder pijn, verbeterde kracht en een toegenomen beweeglijkheid van de rug en/of nek.

Betere pijnbestrijding is onze missie

 Dezelfde dag gaan we voor u aan de slag

Openingstijden

Ma 08:00 – 20:00

Di 08:00 – 18:00

Wo 08:00 – 19:30

Do 08:00 – 18:00

Vr 08:00 – 18:00

van Dusseldorpstraat 4, 4461LV Goes

Open begin 2021