Melius Pijnzorg

Beweegtrajecten

In beweegtrajecten begeleiden we patiënten om hun mobiliteit en functionele capaciteit te verbeteren. Dit helpt hen bij het herwinnen van een actieve levensstijl.

Home » Beweegtrajecten

Specialistische rug- en nektraining: onze unieke beweegtrajecten bij Melius Pijnzorg

Onze beweegtrajecten vormen een uitzonderlijk onderdeel van de diensten die Melius Pijnzorg aanbiedt. Binnen deze trajecten ontvangen patiënten deskundige begeleiding voor het trainen van hun rug en/of nek, met begeleiding door een fysiotherapeut of een bewegingsagoog.

Beweegtrajecten: rug- en nektraining 

Bij Melius Pijnzorg kunt u terecht met chronische pijnklachten. Bovendien ervaren veel patiënten last aan de rug en/of nek. Het zorgverlenersteam van Melius Pijnzorg neemt toegewijd de zorg op zich voor deze patiënten. Wie zich aanmeldt, volgt met dergelijke klachten het 'Beweegtraject rug' of 'Beweegtraject nek', met of zonder verwijzing.

Het gaat om mensen met lage rugklachten en/of nekklachten die al lange(re) tijd bestaan, bijvoorbeeld door spit, een hernia, een aanrijding, of zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. Kortom, Melius Pijnzorg hecht veel waarde aan het helpen van patiënten met chronische pijnklachten en biedt gespecialiseerde beweegtrajecten voor zowel rug- als nekproblemen.

Intake en persoonlijke doelen

Bij de start van het proces voeren we een intake uit, waarbij we de beweeglijkheid en kracht van uw rug en/of nek grondig beoordelen. Dit helpt ons een duidelijk beeld te krijgen van uw fysieke conditie en eventuele uitdagingen waarmee u te maken heeft. Daarnaast nemen we de tijd om samen met u persoonlijke doelen te identificeren. Deze doelen zijn specifiek afgestemd op uw behoeften en verwachtingen, en dienen als onze richtlijnen om uw welzijn te verbeteren.

Begeleide training voor pijnpatiënten

Pijnpatiënten maken gebruik van diverse apparaten om buiging, strekking, rotatie en zijwaartse beweging van de rug en nek te trainen. Dit helpt om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Echter hebben veel van hen angst om te bewegen. Daarom begeleiden wij hen tijdens de training. Hierdoor kunnen zij de voordelen van bewegen ervaren.

Tussentijdse meting en aanpassing van doelen

Na zes weken nemen we een pauze om te evalueren hoeveel vooruitgang we hebben geboekt. Deze tussentijdse meting biedt ons de gelegenheid om te beoordelen hoe goed u zich ontwikkelt, maar ook om te onderzoeken of uw persoonlijke doelen correct zijn vastgesteld. Samen zullen we deze kwestie bespreken en indien nodig uw doelen aanpassen. Het streven is ervoor te zorgen dat uw inspanningen nauwkeurig aansluiten bij uw behoeften en verwachtingen. Ter conclusie: het doel is om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw trainingsprogramma haalt en dat we uw vooruitgang optimaliseren.

Voortgang en mogelijke verlenging

Na twaalf weken herhalen we de metingen en bespreken we uw voortgang. Daarnaast kunnen de beweegtrajecten eventueel worden verlengd met drie of zes maanden.

Resultaten en succes van het beweegtraject

In de praktijk blijkt dat de beweegtrajecten voor vrijwel elke patiënt winst op te leveren. Net als pijnvermindering, ervaren ook 90 procent van de deelnemers aan de beweegtrajecten na twaalf weken verbeterde kracht en toegenomen beweeglijkheid van de rug en/of nek.

Fysiotherapie in de buurt

Onze fysiotherapiepraktijken op diverse locaties

De praktijken bevinden zich op meerdere locaties, waaronder Goes, Bergen op Zoom, Breda (Nijverheidssingel) , Breda Zomergemstraat en Eindhoven. Hierdoor kunnen we een breed scala aan patiënten bedienen en gespecialiseerde zorg dichtbij bieden. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn toegewijd aan het behandelen van diverse bewegingsgerelateerde klachten om uw levenskwaliteit te verbeteren. Of u nu last heeft van rugpijn, nekpijn of andere klachten, onze deskundige teams staan voor u klaar op verschillende locaties in Nederland.