Melius Pijnzorg

Over ons

We zijn een team van gepassioneerde professionals die geloven in het helpen van mensen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. We zijn toegewijd aan het leveren van de best mogelijke zorg aan onze patiënten.

Effectieve pijnverlichting bij Melius Pijnzorg: onze missie

Melius Pijnzorg biedt effectieve pijnverlichting door de strategie, doelen en behandelingen ter vermindering van acute en chronische pijnklachten aan te bieden. Wij realiseren optimalisatie van de kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren van de persoon met pijnklachten. Dit resulteert tevens in een reductie van de totale zorgconsumptie en verlaagt de kosten hiervan.

Multidisciplinaire benadering

Deze overkoepelende missie geldt zowel voor onze paramedische als medische zorg. Ons zorgaanbod sluit aan bij andere professionals zoals huisartsen, medisch specialisten, arbo-artsen, psychologen, podotherapeuten, revalidatiecentra, Cesartherapeuten, professionele trainers en coaches. Samen vormen we multidisciplinaire teams op het terrein van:

  • Primaire zorg
  • Secundaire zorg
  • Preventie
  • Betrokkenheid en resultaten

Wij eisen betrokkenheid van onze collega’s en kiezen alleen de beste medewerkers. Daarnaast stellen we ook eisen aan onze cliënten. Wij streven voortdurend resultaten na en verwachten van onze cliënten hetzelfde commitment. Producten worden alleen ontwikkeld en toegepast, indien ze herhaalbaar en schaalbaar zijn. Wij zetten ons optimaal in om naast fysieke verbetering ook een blijvende gedragsverbetering bij cliënten te krijgen. Dat lukt alleen, als we resultaatafspraken aangaan, waarbij wederzijdse inspanningen en consequenties van het niet naleven helder zijn. Inspanningen en consequenties worden door ons altijd gedefinieerd en vastgelegd. Resultaten worden dan ook altijd zichtbaar gemaakt en geëvalueerd. Wij helpen en faciliteren cliënten met het verbeteren van de kwaliteit van leven in de ruimste zin van het woord.

Pay-offs:

Visie Melius Pijnzorg

Veranderingen in de zorgsector

Ontwikkelingen in de zorgsector worden mede ingegeven door politieke keuzes en het beleid dat daarop wordt afgestemd. Onze samenleving is noodgedwongen onderhevig aan verandering en onze verzorgingsmaatschappij is een participatiemaatschappij geworden. Dit is onomkeerbaar. De vergrijzing is een feit en de snelheid van herstel en blijvende verbetering zijn prioriteiten.

Behoefte aan preventie en effectieve behandeling

Wij zien dat mensen een groeiende behoefte hebben aan preventie en aan resultaten op korte termijn. Daarnaast hebben cliënten recht op ‘value for money’ en moeten behandelingen bewezen effectief zijn. Bijna één op de vijf inwoners van Nederland kampt met pijnklachten. Het voorkomen van pijnklachten is groter dan die van ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. De zorg voor pijn vraagt om een gedegen aanpak, waarbij luisteren en analyseren sleutelwoorden zijn.

Samenwerking voor een dragelijk Leven

Ons team levert maatwerk toegespitst op de eisen en wensen van de individuele cliënt. Hiermee willen we samen met de cliënt werken aan een dragelijke situatie. Voor bijna één op de vijf inwoners van Nederland is een gewoon leven helaas geen realiteit, maar een dierbare wens. Melius Pijnzorg beoogt deze wens te vervullen. Hoe het ook zij, er wordt steeds vaker een beroep gedaan op het vermogen om met creatieve oplossingen te komen voor een probleem. Zo ontstaan er initiatieven die cliënten niet alleen meer comfort en perspectief bieden, maar ook tot aanzienlijke kostenbesparingen leiden. Melius Pijnzorg speelt in op deze win-winsituatie.

Fysiotherapie in de buurt

Onze fysiotherapiepraktijken op diverse locaties

De praktijken bevinden zich op meerdere locaties, waaronder Goes, Bergen op Zoom, Breda (Nijverheidssingel) , Breda Zomergemstraat en Eindhoven. Hierdoor kunnen we een breed scala aan patiënten bedienen en gespecialiseerde zorg dichtbij bieden. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn toegewijd aan het behandelen van diverse bewegingsgerelateerde klachten om uw levenskwaliteit te verbeteren. Of u nu last heeft van rugpijn, nekpijn of andere klachten, onze deskundige teams staan voor u klaar op verschillende locaties in Nederland.