Melius Pijnzorg

F. (Freek) Weijers MSc.

F. (Freek) Weijers MSc.

Freek Weijers werd geboren op18 november 1973 in Tilburg. Hij groeide op in Tilburg en wilde van jongs af aan fysiotherapeut worden.

Na zijn diploma’s voor de M.A.V.O. en de H.A.V.O. heeft Freek de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg in 4 jaar afgerond. Daarna heeft hij in 3 jaar de opleiding tot fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Avans.

Na het behalen van zijn fysiotherapie diploma heeft Freek aan de Vrije Universiteit te Brussel de Master opleiding tot manueel therapeut en de Master opleiding tot sportfysiotherapeut afgerond. Tijdens deze opleidingen was Freek als docent verbonden aan de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Avans en aansluitend aan de Hogeschool Rotterdam. In de jaren 2009- 2014 heeft Freek nog de opleiding Dry needling, echografie en motivational interviewing afgerond.

In 1999 is Freek begonnen als fysiotherapeut en in 2009 is hij zijn eigen praktijk, Topfysiotherapie Delta, gestart. In 2019 is Freek gaan samenwerken met de pijngeneeskunde van de DC klinieken in Breda. In dat jaar werd zijn brede interesse in de pijnzorg gewekt. In 2020 is hij het bedrijf Melius Pijnzorg gestart in Breda en in 2021 Melius Pijnzorg in Goes.

De combinatie van pijnbehandelingen door een medisch pijnspecialist gevolgd door nazorg: fysio/ manuele therapie, pijneducatie en de beweegtrajecten van Melius Pijnzorg zijn volgens Freek het perfecte product om pijnzorg voor iedereen mogelijk te maken.

In 2022 heeft Freek samen met Hans van Nordennen en Kenneth van Tilburg Melius Klinieken opgericht te Eindhoven en Breda.